CZ EN

Uzavírání dodatku ke smlouvě o poskytnutí dotace po uplynutí termínu

Poskytovatel dotace je oprávněn vyhovět žádosti o změnu termínu uvedeného ve smlouvě o poskytnutí dotace, i když o žádosti rozhodl po uplynutí termínu. Příjemce dotace požádal o úpravu smlouvy před uplynutím termínu a k jeho tíži nemůže jít to, že poskytovatel dotace, orgán příslušný k rozhodnutí o žádosti, se sešel k jednání až po uplynutí termínu uvedeného ve smlouvě. Dodatek ke smlouvě se změněným termínem je v takovém případě možné uzavřít i po uplynutí termínu uvedeného ve smlouvě.

V souvislosti s postupem poskytovatele dotace z územního rozpočtu odkazujeme i na rozsudek Nejvyššího správního soudu č. j. 1 Afs 100/2009 – 67, který se sice týká poskytnutí dotace podle zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, ve znění pozdějších předpisů, ale je aplikovatelný i na postup poskytovatele dotace podle zákona č. 250/2000 Sb. V tomto rozsudku je mimo jiné uvedeno:

„ … je to právě poskytovatel podpory či dotace, který v režimu zákona o rozpočtových pravidlech autoritativně rozhoduje o podmínkách poskytnutí prostředků ze státního rozpočtu či fondu. Z toho lze dovodit, že je také oprávněn tyto podmínky změnit, a to i v případě, kdy již nastalo jejich nesplnění ze strany příjemce podpory.“

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.