CZ EN

Návštěva delegace japonské Federace ekonomických organizací

Ministr financí Miroslav Kalousek dnes přijal delegaci nejvyšších představitelů japonské Federace ekonomických organizací Keidanren. Jejími členy jsou největší japonské firmy a ekonomické organizace. Základnu federace dnes tvoří 1343 firem, 130 průmyslových asociací a 47 regionálních ekonomických organizací.

Tématem jednání byla mimo jiné Dohoda o ekonomickém partnerství, možnost uzavření investiční dohody, nebo volba nového ředitele Světové celní organizace (WCO). „Japonsko je druhou největší ekonomikou světa, proto je důležité posílení obchodních styků mezi Japonskem a ČR a  další rozvoj  hospodářské a obchodní spolupráce,“  uvedl ministr Kalousek.

Posláním Keidanrenu je napomáhat ekonomickému rozvoji Japonska i světové ekonomiky a posilovat nové trendy v transformaci japonské ekonomiky vedoucí k udržitelnému rozvoji, zajišťovaného zejména soukromých sektorem. Tato instituce je výrazně zapojena do tvorby hospodářské politiky japonské vlády, která s jejími představiteli všechna důležitá opatření úzce konzultuje. Současným předsedou představenstva Keidanrenu je pan Fujio Mitarai.


Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí Ministerstva financí ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.