CZ EN

„Losovačky“ u projektů financovaných z peněz EU netolerujeme

Vzhledem k častým dotazům médií na projekty financované z fondů EU uvádíme, že Ministerstvo financí již v minulosti přijalo opatření proti omezování počtu uchazečů ve veřejných zakázkách formou losování (tzv. losovačky).

„Na základě poznatků z vyšetřování Policie ČR jsme rozeslali v listopadu minulého roku řídícím orgánům operačních programů dopis, ve kterém jsme požadovali zastavení „losovaček,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. Do stanoveného termínu (1. 1. 2012) tento požadavek splnila naprostá většina řídících orgánů. Od této doby také Ministerstvo financí necertifikuje žádné výdaje vzniklé na základě „losovaček“ zahájených v tomto roce.

„Nad rámec tohoto opatření jsme svými zásahy dosáhli zrušení losování u konkrétních veřejných zakázek v souhrnné hodnotě cca 2,5 mld. Kč, včetně médii často zmiňované zakázky „Kanalizace a voda Křivoklátsko,“ dodal ministr Kalousek.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.