CZ EN

Novým šéfem legislativního odboru se stal Robert Pelikán

Ministr financí Andrej Babiš jmenoval ředitelem legislativního odboru Ministerstva financí Roberta Pelikána. Ve funkci nahradí Michala Švorce, který na Ministerstvu financí i nadále zůstává. Robert Pelikán je respektovaný odborník. Od roku 2004 působí na právnické fakultě Univerzity Karlovy. Působil v několika advokátních kancelářích a absolvoval odbornou stáž u Evropského soudu v Lucemburku.

Cílem změny je zefektivnění práce legislativního odboru. Dojde k vytvoření zcela nové legislativně právní sekce, kde bude Michal Švorc nadále ředitelem odboru legislativy. Ministr financí Andrej Babiš k tomu říká: „Legislativní odbor je jedním z klíčových odborů ministerstva. Naším cílem je právní služby v rámci ministerstva centralizovat. Věřím, že Robert Pelikán s Michalem Švorcem vytvoří úspěšný tým.“

Ministerstvo financí dosud nemělo centralizovaný legislativně právní odbor a těmito kroky dochází k nápravě dosavadního stavu. To povede také k významnému snížení nákladů na externí právní služby, které jen v roce 2013 přesáhly částku 50 mil. Kč. V roce 2012 to byla dokonce částka převyšující 80 milionů korun.

 

Mgr. Marek Zeman
Vedoucí Tiskového oddělení Ministerstva financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.