CZ EN

Ministr financí jednal v USA s generálním tajemníkem OSN i hlavním komisařem daňové správy USA

Ve dnech 13. – 20. dubna 2015 navštívil 1. místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš Spojené státy americké. V rámci cesty se setkal mimo jiné s generálním tajemníkem OSN Pan Ki-munem, se kterým prodiskutoval aktuální situaci ve světě a otázky řešené na půdě OSN. S předsedou Rady ekonomických poradců Bílého domu Jasonem Furmanem jednali o současném stavu světové ekonomiky a možném budoucím vývoji. Následně ministr diskutoval stav energetického trhu s kongresmanem Mikem Pompeem, členem Výboru pro energetiku a obchod Sněmovny reprezentantů. O bezpečnostní situaci ve světě jednal s náměstkyní pro mezinárodní bezpečnostní otázky Elissou Slotkin.

S hlavním komisařem daňové správy USA Johnem Koskinem jednali o otázkách spolupráce v daňové oblasti, a to zejména společném boji proti daňovým únikům. V rámci jarních zasedání Světové banky a Mezinárodního měnového fondu proběhlo jednání s představitelem MMF a šéfem mise, která každoročně hodnotí hospodářský vývoj v ČR, Costasem Christouem, a také setkání ministrů financí a guvernérů centrálních bank v rámci Mezinárodního měnového fondu.

Během cesty jednal Andrej Babiš s řadou investorů, ať už amerických podnikajících v ČR, nebo českých podnikajících v USA. V neposlední řadě se setkal s představiteli think-tanků, bývalou ministryní zahraničních věcí Madeleine Albright a bývalým starostou New Yorku M. Bloombergem.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.