CZ EN

Ministerstvo financí spolupořádalo Česko-vietnamské obchodní fórum

Ministerstvo financí společně se Svazem průmyslu a dopravy České republiky, Česko-vietnamským vzdělávacím institutem a Svazem vietnamských podnikatelů v ČR, uspořádalo v pátek 10. září 2021 Česko-vietnamské obchodní fórum.

Cílem odborné konference, související diskuze a doprovodného programu bylo poskytnout podnikatelům, kteří se zajímají o rozvoj zahraničního obchodu v perspektivní oblasti jihovýchodní Asie aktuální informace v kontextu ratifikace Dohody o volném obchodu mezi EU a Vietnamem, otázek celního řízení, role a potenciálu České exportní banky a zároveň napomoci zprostředkování perspektivních obchodních kontaktů.

„Jako ministryně financí jsem se účastnila mnoha velmi úspěšných akcí pořádaných společně se zástupci vietnamské komunity v Česku. Všechny tyto akce ale byly vždy v hlavním městě. Myslím si ale, že stejně jako ve Vietnamu platí, že Vietnam není jenom Hanoj, tak ani Česká republika není pouze Praha. A tak mě napadlo, že by bylo skvělé, kdyby se podařilo uspořádat podobnou akci i mimo hlavní město. K mé velké radosti tuto myšlenku přijali za svou i všichni naši partneři, za což bych chtěla moc poděkovat,“ řekla na dnešní konferenci ministryně financí Alena Schillerová.

Akce se zúčastnilo 120 hostů z řad odborné veřejnosti, podnikatelů, zástupců profesních a podnikatelských organizací a veřejné správy. „Vysoká účast na tomto fóru mě utvrdila, že jsme místo zvolili dobře. A že akce přinesla řadu nových kontaktů a úspěšných obchodních příležitostí, stejně jako pomohla k lepšímu přenosu informací od české státní správy k vietnamské komunitě, která je dlouhodobě jednou z nejpočetnějších v Česku,“ dodává Alena Schillerová.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.