CZ EN

Motivový obrázek

Ministerstvo financí vás zve na Den otevřených dveří 28. září 2022

Budova Ministerstva financí se popáté v historii v rámci Dne české státnosti 28. září 2022 otevírá veřejnosti.

Komentované prohlídky přináší nahlédnutí do zákulisí míst Ministerstva financí a zajímavých prostor bývalého kláštera řádů bosých karmelitek a anglických panen. Těšit se můžete na již tradičně bohatý doprovodný program. Připravili jsme pro vás také přednášku Finanční gramotnosti, na kterou si můžete provést rezervaci společně s komentovanou prohlídkou.

V přilehlých Vojanových sadech budou k vidění akční ukázky světově proslulých služebních psů Celní správy z výcvikového centra v Heřmanicích, statická ukázka zajištěných padělků, ukázka chráněných druhů rostlin a živočichů CITES a ukázka vybavení mobilních jednotek dohledu CÚ pro Hl. město Praha. Také v letošním roce se uskuteční výstava zachycující minulost i přítomnost celnictví od středověku po současnost.

Během prohlídky si budete moci prohlédnout expozici Státní tiskárny cenin s možností si vlastnoručně vytisknout pamětní list na historickém knihtisku zvaném Bostonka z poloviny 19. století. Dne otevřených dveří se zúčastní rovněž kolegové z Generálního finančního ředitelství a Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových a budou mít připraveny zajímavé prezentace, které vám umožní blíže se seznámit s činnostmi těchto úřadů.

Vstup na akci je zdarma. Komentované prohlídky začínají v 10:00 a poté každých 20 minut. Poslední prohlídka začne v 16:00. Tyto prohlídky budou volně přístupné bez předchozí registrace. 

Kdy: Středa 28. září 2022, 10:00 - 16:00

Kde: Ministerstvo financí, Letenská 15, Praha 1 – Malá Strana (metro Malostranská, tram. Malostranská / Malostranské náměstí)

Program:

  • Celodenní komentované prohlídky
  • Doprovodný program ve Vojanových sadech (11:30, 13:30, 15:30 vystoupení celosvětově proslulých služebních psů Celní správy)
  • Přednáška Finanční gramotnost (11:00, 13:00)

Návštěvníci se zde v průběhu dne potkají i s vedením ministerstva - včetně ministra financí Zbyňka Stanjury.  

Upozornění: Každý návštěvník musí projít bezpečnostní kontrolou včetně vnášených zavazadel. Z důvodu zabezpečení není možné vnášet do areálu Ministerstva financí tyto předměty: střelné, bodné, řezné a sečné zbraně, hořlavé látky, alkoholické nápoje. Místo vstupu není uzpůsobeno na uložení uvedených předmětů. Návštěvník s těmito předměty proto nebude do objektu vpuštěn!

Najdete nás také na: Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.