CZ EN

Motivový obrázek

Státní tajemnicí na MF byla jmenována Eva Kejlová

Vláda dnes na základě zákona o státní službě jmenovala Evou Kejlovou, dosud ředitelku finančního odboru MF, novou státní tajemnicí resortu financí s účinností od 1. 6. 2023 na dobu 5 let. E. Kejlová tak ve funkci střídá bývalého státního tajemníka Petra Bejčka, který se stal v únoru 2023 ředitelem České inspekce životního prostředí.

Eva Kejlová se přihlásila do výběrového řízení na služební místo státního tajemníka, které MF vyhlásilo 5. 5. 2023. Vedle ní se přihlásilo ještě dalších 8 žadatelů. Žádosti dvou z nich byly vyřazeny, ostatní kandidáti splnili podmínky pro pozvání k ústnímu pohovoru. Výběrovou komisí byli na základě bodového ohodnocení označeni za nejvhodnější tři kandidáti a mezi nimi i E. Kejlová. Ministr financí Zbyněk Stanjura po dohodě s nejvyšší státním tajemníkem Jindřichem Fryčem navrhl tak vládě jmenovat do funkce právě Evu Kejlovou.

Stručný životopis Mgr. Ing. Evy Kejlové:

Na MF začínala E. Kejlová v letech 2008 – 2010 na oddělení Ekonomika a hospodářská správa. Mezi lety 2011 – 2016 působila na různých řídících pozicích naposledy pak jako ředitelka odboru Finančního na Generálním finančním ředitelství. Svou kariéru pak zahájila v městě Rakovník nejdřív jako vedoucí finanční účtárny, později jako vedoucí odboru správy majetku. Eva Kejlová vystudovala obor finance na VŠE a dále studovala obor veřejná správa na Právnické fakultě MU. Magisterský titul z oboru právo pak získala na Bratislavské vysoké škole práva.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.