CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 26. září 2022

Bod č. 1: Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2023 včetně rozpočtové dokumentace

Ministerstvo financí na základě usnesení vlády zpracovalo na jednání vlády návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2023 včetně rozpočtové dokumentace. Součástí dokumentace je i „Návrh střednědobého výhledu na léta 2024 a 2025“.

Pro informaci

Bod č. 2: Informace o záměru učinit výdaj v oblasti digitalizace nebo informačních a komunikačních technologií podle usnesení vlády č. 86 ze dne 27. ledna 2020 Vývoj a provoz webového klienta pro NCTS, AES a eDovoz

Vládě České republiky se předkládá materiál s informacemi o záměru učinit výdaj v oblasti digitalizace nebo informačních a komunikačních technologií. Předmětem předloženého záměru je zajištění vývoje webového klienta pro NCTS (režim tranzitu), AES (režim vývozu) a eDovoz (režim dovozu) a zajištění jeho provozu do 31. 12. 2032. Tento webový klient bude umožňovat obchodní veřejnosti podávat celní prohlášení v rámci tranzitu, vývozu a dovozu zboží bez osobního jednání na pracovišti CS ČR nebo bez nutnosti volby celního zástupce. Vývoj je nutný zejména s ohledem na závazek ČR vůči Evropské unii.

Bod č. 7: Informace o záměru učinit výdaj v oblasti digitalizace nebo informačních a komunikačních technologií podle usnesení vlády č. 86 ze dne 27. 1. 2020 Upgrade AIX 7.2 IK + PMD

Na základě usnesení vlády České republiky o uložení povinností informovat vládu v souvislosti s výdaji v oblasti informačních a komunikačních technologií se vládě ČR předkládá informace o záměru uzavření Prováděcí smlouvy „Upgrade AIX 7.2 IK + PMD“. IS ADIS je provozován na operačním systému AIX, který je podpůrným systémem pro ADIS. V současné době je AIX verze 7.2, zabezpečený upraveným iniciálním nastavením „Secure by Default“ a doplněný dalšími mechanismy (TE/TSD, AIX Firewall, napojení na centrální logování), provozován pouze na úrovni ADIS FÚ. Všechny další centrální a infrastrukturní systémy s OS AIX jsou provozovány na verzi 7.1 TL5, který má již oznámený konec podpory na 30. dubna 2023. Z důvodu potřeby reagovat na aktuální požadavky zabezpečení systému, nejen v dnešní době, ale i v budoucnu, a právě z důvodu ukončení podpory aktuálně provozované verze AIX, je nutné provést v roce 2022 upgrade OS AIX na všech komponentách ADIS, na verzi AIX 7.2. Upgrade operačního systému AIX na verzi 7.2 je nutné provést na 157 aplikačních, resp. obslužných virtuálních serverech (LPAR).
 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.