CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-1143/2023/74

Dotaz:

„…obracím se na Vás na základě zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů se žádostí o poskytnutí informace na následující otázky.

Kontext: Dne 30. listopadu 2022 schválila vláda svým usnesením č. 997 materiál 1368/22 „Systemizace služebních a pracovních míst s účinností od 1. ledna 2023“. Přílohou tohoto materiálu je excelový soubor s uvedením počtu míst pro jednotlivé platové třídy u jednotlivých správních úřadů. Dále je v tabulce sloupec s názvem „Objem prostř. na platy služ. míst“, resp. „Objem prostř. na platy prac. míst“, kde bez uvedení vzorce jsou přímo vloženy výsledné částky pro jednotlivé správní úřady.

Otázka č. 1: Je správný můj předpoklad, že hodnoty ve sloupci „Objem prostř. na platy služ./prac. míst“ jsou vypočteny jako součet součinů počtu systemizovaných míst v dané platové třídě a nějakým průměrným platem pro danou platovou třídu, který Ministerstvo financí eviduje pro jednotlivé platové třídy a pro jednotlivé správní úřady?

Otázka č. 2: Pokud je odpověď na otázku č. 1 záporná, prosím o informaci, jakým konkrétním způsobem tedy Ministerstvo financí dojde k výslednému objemu prostředků na platy.

Otázka č. 3: Pokud je odpověď na otázku č. 1 kladná, prosím o sdělení ve formě excelové tabulky, jaké průměrné platy eviduje Ministerstvo financí pro jednotlivé platové třídy u jednotlivých správních úřadů, a to jak pro služební místa, tak pro pracovní místa. Chápu, že správní úřad může mít i místa, za které se danému správnímu úřadu prostředky nepřidělují, nicméně jde mi primárně o ty Ministerstvem financí stanovené „průměrné platy“ (zahrnující zřejmě jak tarifní složku, tak příplatky či odměny), které byly použity pro stanovení celkového objemu prostředků na platy pro systemizaci schválenou výše uvedeným usnesením vlády“.

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.