CZ EN

Veřejná konzultace: Implementace směrnice EU proti vyhýbání se daňovým povinnostem do českého právního řádu

Dne 12. července 2016 byla schválena směrnice Rady (EU) 2016/1164, kterou se stanoví pravidla proti praktikám vyhýbání se daňovým povinnostem, které mají přímý vliv na fungování vnitřního trhu (ATAD). Implementační lhůta této směrnice je stanovena do 31. prosince 2018.

Ministerstvo financí proto připravilo diskusní materiál a předkládá ho k veřejné konzultaci. Některá ustanovení směrnice nabízejí pro implementaci více variant. Cílem Ministerstva financí při rozhodování o vhodné variantě bylo vybrat tu, která zajistí ochranu fiskálních zájmů ČR, bude spravovatelná a zbytečně nezatíží daňové poplatníky.

Kromě odpovědi na uvedené otázky v diskusním materiálu oceníme také další připomínky či náměty. Výstup z veřejné konzultace bude sloužit jako jeden z podkladů pro návrh konkrétní legislativní úpravy.

Tato konzultace nenahrazuje standardní připomínkové řízení, které proběhne běžným způsobem.

Vaše případné odpovědi, připomínky a podněty k uvedeným návrhům můžete zasílat na e-mailovou adresu DanezPrijmu@mfcr.cz formou přiložené tabulky, a to do 30. 4. 2017.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.