CZ EN

Informace – upozornění pro provozovatele technických her ve věci registračních známek

Ministerstvo financí upozorňuje provozovatele technických her provozovaných formou land-based na blížící se konec přechodného období uvedeného v Novele technické vyhlášky[1]

Novela technické vyhlášky upravuje přechodné období pro změnu parametrů registrační známky vydané podle Technické vyhlášky[2] platné a účinné do 31. 12. 2021. Konkrétně Novela technické vyhlášky v rámci přechodného období stanovuje, že po dobu 1 roku ode dne nabytí účinnosti Novely technické vyhlášky (tedy od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022) lze použít registrační známku vyrobenou přede dnem nabytí účinnosti Novely technické vyhlášky. Od 1. 1. 2023 již bude nezbytné, aby registrační známka obsahovala parametry vyplývající z Technické vyhlášky, ve znění pozdějších předpisů.

Ministerstvo financí zároveň upozorňuje, že dne 31. 12. 2022 bude končit přechodné období stanovené Vyhláškou o výstupních dokumentech[3], v jehož rámci byla pověřená osoba oprávněna vydat po dobu nejdéle 1 roku ode dne nabytí účinnosti Vyhlášky o výstupních dokumentech (tedy 1 roku ode dne 1. 1. 2022) registrační známku, která nesplňovala podmínky podle § 9 odst. 3, 4 a § 9 odst. 5 písm. b) Vyhlášky o výstupních dokumentech, pokud byla vyrobena přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky. 

Z výše uvedeného tedy vyplývá, že od 1. 1. 2023 musí již všechna koncová zařízení a samostatně stojící generátory náhodných čísel obsahovat registrační známku, která splňuje rovněž podmínky podle § 8 odst. 3 Technické vyhlášky a podle § 9 odst. 3, 4 a § 9 odst. 5 písm. b) Vyhlášky o výstupních dokumentech

Výjimka:
Shora uvedené se nevztahuje na registrační známku vydanou podle Technické vyhlášky, ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti Novely technické vyhlášky, a to za předpokladu, že tato známka byla do 1. 1. 2022 přilepena na koncové zařízení nebo samostatně stojící generátor náhodných čísel, které byly před dnem 1. 1. 2022 provozovány jakou součást zařízení. Na takovouto známku se po dobu její platnosti hledí, jako by splňovala podmínky podle Technické vyhlášky, ve znění pozdějších předpisů.

 


[1] Vyhláška č. 429/2021 Sb., kterou se mění vyhláška č. 208/2017 Sb., kterou se stanoví rozsah technických parametrů pro zařízení, jejichž prostřednictvím jsou provozovány hazardní hry, požadavků na ochranu a uchovávání herních a finančních dat a jejich technické parametry.
[2] Vyhláška č. 208/2017 Sb., kterou se stanoví rozsah technických parametrů pro zařízení, jejichž prostřednictvím jsou provozovány hazardní hry, požadavků na ochranu a uchovávání herních a finančních dat a jejich technické parametry.
[3] Vyhláška č. 433/2021 Sb., o výstupních dokumentech v oblasti hazardních her.
 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.