CZ EN

Ministerstvo financí spustilo webové stránky „Kapitálový průvodce“

Ministerstvo financí spustilo webové stránky „Kapitálový průvodce“. Při této příležitosti se dne 29. dubna 2021 konala online konference, kterou uvedla ministryně financí JUDr. Alena Schillerová, Ph.D. a generální ředitel GŘ REFORM Mario Nava. Tím vyvrcholila několikaletá spolupráce Ministerstva financí s Evropskou komisi v rámci Programu na podporu strukturálních reforem Evropské unie, z jehož prostředků byl projekt vytvoření webových stránek a zorganizování související konference financován. Na realizaci projektu se podílely společnosti Ernst & Young a FleishmanHillard.

Webové stránky „Kapitálový průvodce“ vznikly v návaznosti na předchozí projekt výše uvedených subjektů, který spočíval ve vytvoření Zprávy o gramotnosti na kapitálových trzích v ČR publikované v listopadu 2019: tato zpráva obsahuje komunikační strategii a akční plán, k jehož částečnému splnění spuštěním webových stránek dochází. Otázku vzdělávání malých a středních podniků o možnostech financování prostřednictvím kapitálového trhu pak specificky zmiňuje Koncepce rozvoje kapitálového trhu v České republice 2019 – 2023, kterou schválila vláda ČR v březnu 2019 a na jejímž základě vznikla i výše uvedená Zpráva.

Účelem nových webových stránek je seznámení malých a středních podniků s alternativami k tradičnímu bankovnímu financování podnikání, a to i s využitím příběhů společností, které již v minulosti tyto alternativy úspěšně využily. Webové stránky nasměrují (například i prostřednictvím jednoduchého rozřazovacího kvízu) potenciální zájemce o využití těchto způsobů financování podnikání na odborníky, kteří jim mohou se zajištěním tohoto financování pomoci. Nabídnou rovněž rozhovory s předními českými odborníky v oblasti kapitálového trhu a další užitečné informace o jednotlivých formách financování, včetně slovníčku pojmů a návodu na použití těchto webových stránek, který zahrnuje i krátké animované video.

Webové stránky „Kapitálový průvodce“ lze v tuto chvíli ještě upravovat v rámci projektu uvedeného výše, proto uvítáme i Vaše připomínky k obsahu či fungování stránek v písemné podobě na adresu ales.kralik(zavináč)mfcr.cz, a to do 14. května 2021.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.