CZ EN

Motivový obrázek

Ministerstvo financí navazuje spolupráci s PF UK a s Masarykovým ústavem vyšších studií ČVUT

Ministr Zbyněk Stanjura dnes za Ministerstvo financí podepsal memorandum o spolupráci se zástupci dvou prestižních českých vysokých škol, konkrétně s ředitelkou Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT Vladimírou Dvořákovou a děkanem Právnické fakulty Univerzity Karlovy Radimem Boháčem.

Memorandum umožní studentům již od října tohoto roku absolvovat odborné stáže v rámci Ministerstva financí a zároveň konzultovat problematiku v oblasti jejich zájmu či studentských závěrečných prací. Experti MF pak budou na obou fakultách hostovat formou přednášek, seminářů či workshopů, aby studenti dostali možnost seznámit se s postřehy a zkušenostmi z praxe. MF tím rovněž posílí svou pozici prestižního zaměstnavatele budoucích absolventů studia práv a ekonomie. Spolupráce bude v praxi zahájena se začátkem nového akademického roku, memorandum je uzavřeno na dobu neurčitou.

Řada absolventů těchto prestižních vysokých škol po dokončení studia zamíří právě do státní správy, řada našich zaměstnanců se zase věnuje činnostem v akademické oblasti. Vzájemná spolupráce je logická a oboustranně prospěšná.

Zbyněk Stanjura

ministr financí

„Spolupráce Ministerstva financí a vzdělávacích institucí je skvělou zprávou pro všechny strany. Profitovat z toho budou jak studenti, tak vyučující a odborníci pracující ve státní správě. Řada absolventů těchto prestižních vysokých škol po dokončení studia zamíří právě do státní správy, řada našich zaměstnanců se zase věnuje činnostem v  akademické oblasti. Vzájemná spolupráce je logická a oboustranně prospěšná,“ okomentoval uzavření memoranda ministr Stanjura.

Profesorka Dvořáková k podpisu memoranda uvedla: „Oceňuji spolupráci a vstřícnost ze strany Ministerstva financí ČR; odráží se v ní vědomí, jaké má kvalitní vysokoškolské vzdělávání význam pro budoucnost této země.  Masarykův ústav vyšších studií ČVUT v Praze klade velký důraz na spolupráci s praxí a tato konkrétní spolupráce určitě prospěje naším studentům a posílí kvalitu jejich výuky. A pro ministerstvo mohou být určitě zajímavé naše aktivity v oblasti celoživotního vzdělávání a výzkumu.“

„Jsem velmi potěšen, že dnes za Právnickou fakultu UK podepisuji memorandum o spolupráci s Ministerstvem financí, jehož prvním hmatatelným výsledkem je dohoda o odborných praxí pro naše studenty. Praxe a stáže v takto významné instituci budou výrazně přispívat ke zvyšování kvality vzdělání našich studentů, jejich odborných znalostí a praktických dovedností a věřím, že naši studenti budou přínosem i pro ministerstvo,“ sdělil profesor Boháč.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.