CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 9. února 2022

Pro informaci 

Bod č. 1:
Makroekonomická predikce České republiky (leden 2022)

Materiál se předkládá vládě České republiky pro informaci. Makroekonomická predikce České republiky (leden 2022), vypracovaná v souladu s harmonogramem plánu nelegislativních prací vlády roku 2022, byla dne 25. ledna 2022 projednána Výborem pro rozpočtové prognózy. Výbor konstatoval, že predikce je z hlediska pravděpodobnosti jejího naplnění realistická.

Bod č. 2:
Informace o záměru učinit výdaj v oblasti digitalizace nebo informačních a komunikačních technologií podle usnesení vlády č. 86 ze dne 27. ledna 2020 Zabezpečení provozu aplikací PBL, RDPHM a systému SEED-NDEA

Předmětem prvního předloženého záměru je zajištění dalšího rozvoje a technické podpory aplikace PBL (Příkazové bloky). Zajištění rozvoje a provozu této aplikace je nezbytnou podmínkou pro řádné a efektivní plnění úkolů Celní správy ČR v oblasti implementace daňových předpisů vztahujících se k problematice příkazových bloků, včetně jejich rozdělení podle jednotlivých ukladatelů – orgánů státní správy.

Předmětem druhého předloženého záměru je zajištění dalšího rozvoje a technické podpory systému SEED – NDEA (System for Exchange of Excite Data) v souladu s evropskou a národní legislativou. Jedná se o systém určený především pracovníkům daňových oddělení CÚ ke kontrole správnosti a platnosti povolení evropských subjektů oprávněných odesílat a přijímat vybrané výrobky v režimu podmíněného osvobození od spotřební daně.

Posledním záměrem je zajištění dalšího rozvoje a technické podpory aplikace RDPHM (Registr distributorů pohonných hmot). Aplikace splňuje požadavky dané daňovými zákony vztahujícími se k problematice distribuce pohonných hmot, tak i provozní a organizační požadavky orgánů Celní správy ČR.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.