CZ EN

Motivový obrázek

Auditoři vyjeli za žadateli a příjemci z EU fondů do Českých Budějovic

Zástupci Auditního orgánu Ministerstva financí Jiří Frýdecký a Matouš Haicl již podruhé v letošním roce vyjeli za příjemci a zájemci o dotace z operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK), tentokrát do Českých Budějovic.

Cílem semináře „Kontroly na místě“ byla názorná prezentace, jakým způsobem probíhá auditní šetření, jaké dotazy mohou příjemci dotace ze strany auditorů očekávat a jakých chyb se v projektech mají vyvarovat. 

Seminář byl zorganizován Agenturou pro podnikání a inovace, státní příspěvkovou organizací podřízenou Ministerstvu průmyslu a obchodu, která plní roli zprostředkujícího subjektu pro OP TAK. Cílem tohoto operačního programu je zvyšování konkurenceschopnosti ČR, a to zejména prostřednictvím podpory podnikatelů.

Kromě auditorů Ministerstva financí na semináři vystoupili také zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu a Centra pro regionální rozvoj. Po prezentaci následovala diskuze a účastníkům byly předány kontakty na přednášející pro případ potřeby konzultace sporných otázek v budoucnu. 

V příštích měsících jsou naplánovány další semináře, na kterých oba přednášející rovněž vystoupí. 1. 8. 2024 zavítají do Ústí nad Labem, 12. 9. 2024 do Liberce, 17. 9. 2024 do Pardubic a 23. 10. 2024 do Brna. Auditní orgán na svých seminářích vítá diskuzi nad aktuálními tématy a věří, že svojí účastí napomůže k prohloubení spolupráce a výměně zkušeností s příjemci a dalšími dotčenými subjekty. 

Vyplnit žádost

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.