CZ EN

Kompenzační bonus pro podnikatele

Obnovený kompenzační bonus ve výši až 1 000 korun denně je přímou podporou pro pandemií poškozené OSVČ, společníky malých s. r. o. a osoby pracující na DPČ a DPP. Žadatel/ka může o kompenzační bonus jednoduše požádat od 1. ledna 2022 na místně příslušném finančním úřadu, a to třeba e-mailem s oskenovanou žádostí a vlastnoručně podepsaným čestným prohlášením.

Poškození podnikatelé a dohodáři mohou při splnění zákonných podmínek žádat o finanční podporu za dvě bonusová období (22. 11 - 31. 12. 2021, 1. 1. - 31. 1. 2022). Celkově lze získat až 71 000 korun.

Nárok na bonus náleží podnikatelům a dohodářům poškozeným majoritně v důsledku aktuálních vládních restrikcí na zmírnění negativních následků pandemie. Rozhodujícím ukazatelem je doložený pokles tržeb ve srovnávaném období nejméně o 30 % v porovnání s průměrnou měsíční výší příjmů ve srovnávacím období. Rovněž je možné žádat z důvodů nařízené karantény, izolace či péče o dítě.

Žádost o kompenzační bonus je k dispozici na webu Finanční správy, a to zde.

Od 22. listopadu bude pokračovat kompenzační bonus 1000 korun denně

Senát posvětil pokračování kompenzačního bonusu 1000 korun denně

Finanční správa začala vyplácet kompenzační bonus. Podnikatelé mohou zatím žádat až o 40 tisíc korun 

MF k vyplácení kompenzačního bonusu

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.