CZ EN

Ministerstvo financí vybralo zástupce České republiky ve Světové bance

Na základě interního výběrového řízení byla na pozici zástupce České republiky ve Světové bance (SB) ve Washingtonu nominována Ing. Drahomíra Vašková, CSc.
Svého postu se ujme v listopadu 2004 na základě jmenování výkonným ředitelem SB Kurtem Bayerem, zastupujícím ve SB zájmy tzv. belgické konstituence, které je Česká republika členem. Drahomíra Vašková bude jmenována do funkce vrchního poradce K. Bayera a to na dobu čtyř let. Na této pozici tak vystřídá Janu Matesovou, která ve SB působí od roku 1998.

Na základě dohody mezi Ministerstvem financí (MF) a Českou národní bankou (ČNB) uzavřené v roce 2003 nominuje ČNB zástupce ČR do MMF a Ministerstvo financí do Evropské banky pro obnovu a rozvoj a Světové banky. Nominované zástupce si ČNB a MF vzájemně schvalují.

D. Vašková (57) pracuje v současné době jako zástupkyně ředitele odboru finanční politiky MF. Od svého nástupu na MF v roce 1991 získávala zkušenosti postupně jako specialistka v oboru fiskální politiky a analýz makroekonomických politik, v posledních letech pracuje na problematice fiskální reformy a transparentnosti veřejných financí. Působila také na Vysoké škole ekonomické jako odborný asistent a zástupce vedoucího katedry veřejných financí. D. Vašková vystudovala Vysokou školu ekonomickou, obor ekonomicko – matematické výpočty. Absolvovala zahraniční studijní pobyty na různých kurzech ve Spojených státech, Velké Británii a Itálii.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.