CZ EN

Ministerstvo financí podá trestní oznámení na firmy, které zneužívají jméno ministerstva pro své podnikání

Ministerstvo financí podá v nejbližších dnech trestní oznámení na firmy, které se zaštiťují jménem ministerstva při svém podnikání v oblasti stavebního spoření. „V posledních dnech Ministerstvo financí obdrželo informace od několika občanů, které kontaktovaly firmy vydávající se za společnosti, které spolupracují s Ministerstvem financí a nabízejí poradenství v oblasti stavebního spoření,“ říká mluvčí Ministerstva financí Marek Zeman. Jedná se o společnosti Broker Consulting, ZFP Akademie a Eurocapital Czechia.

„Je nepředstavitelné a pro Ministerstvo financí naprosto nepřijatelné, aby jakákoli firma vzbuzovala v občanech mylnou představu o tom, že její podnikání je zaštítěno státní institucí. Ministerstvo financí se od jednání těchto firem jednoznačně distancuje a podnikne veškeré možné kroky, aby podobnému počínání zamezilo,“ dodává Marek Zeman.

Ministerstvo financí bude i nadále situaci monitorovat a prosí občany, kteří se s takovým podvodným jednáním setkají, aby to oznámili na telefonní číslo 257 042 722 nebo 257 042 719 nebo email: informace@mfcr.cz.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.