CZ EN

Ministerstvo financí chce posilovat bezpečnost při placení daní v hotovosti

V zájmu posílení bezpečnosti pracovníků územních finančních orgánů při manipulaci s hotovostí, posílení bezhotovostních plateb a snížení nákladů na zajištění bezpečnosti bude Ministerstvo financí postupně omezovat toky hotovostních plateb na přepážkách finančních úřadů.

Jen v loňském roce byla prostřednictvím přepážek FÚ zaplaceno 10 mld. Kč a náklady na zajištění bezpečnosti činily minimálně 50 mil. Kč.

Zavedení limitu pro omezení plateb v hotovosti na FÚ do 10 000 Kč nabylo účinnosti minulý pátek. Vzhledem k tomu, že jednání s bankami o tom, aby si neúčtovaly při platbách daní poplatky nebyla úspěšná a jednání s Českou poštou o zavedení speciálních složenek pro platbu daní zatím nebyla ukončena, připravilo Ministerstvo financí pozměňovací návrh, kterým dojde v příštím roce ke zrušení tohoto limitu. To znamená, že při platbách daní na FÚ v příštím roce bude možné platit ještě bez omezení.

Od roku 2007 však bude zaveden pro platby v hotovosti na FÚ limit 500 tis. Kč, což odpovídá znění zákona o omezení plateb v hotovosti. V dalších letech, v závislosti na tom, jak se budou rozšiřovat možnosti bezhotovostních plateb, se bude tento limit postupně snižovat.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.