CZ EN

Tým finančních služeb Ministerstva financí posílí Zdeněk Husták

Na Ministerstvo financí nastoupil do týmu finančních služeb, vedeného náměstkem ministra Tomášem Prouzou, bývalý člen prezídia Komise pro cenné papíry Zdeněk Husták. "Jeho příchodem MF získává jednoho z předních odborníků na regulaci finančního trhu v ČR. Vážím si jeho rozhodnutí a věřím, že mu MF nabídne zajímavou možnost pokračovat v práci na rozvoji českého finančního trhu," říká Tomáš Prouza.

Mezi hlavní úkoly nového poradce budou patřit koncepční práce na budování finanční gramotnosti, rozpracování nové úpravy finančního poradenství a spolupráce na srovnávání podmínek regulace jednotlivých sektorů finančního trhu.

Ing. Mgr. et Mgr. Zdeněk Husták (33) vystudoval agronomickou fakultu Vysoké školy zemědělské (1996), ekonomicko-správní (1997) a právnickou (1998) fakultu Masarykovy univerzity. Od roku 1998 působil na Komisi pro cenné papíry a věnoval se zejména otázkám obchodníků s cennými papíry. V lednu 2001 se stal ředitelem odboru obchodníků s cennými papíry a makléřů, v květnu 2003 byl jmenován členem prezídia Komise. V letech 2001-2003 působil také jako člen správní rady Garančního fondu obchodníků s cennými papíry. Mluví plynně anglicky, má základní znalosti němčiny a ruštiny. Mezi jeho zájmy patří hudba, příroda, fotografování a horská turistika.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.