CZ EN

Poslanci schválili státní rozpočet na příští rok

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky včera schválila státní rozpočet na rok 2007 s deficitem 91,3 miliardy Kč. Příjmy rozpočtu byly schváleny ve výši 949,5 miliardy, výdaje v částce 1 040,8 miliardy Kč. 

Sněmovna vzala na regionální dotace, tzv. poslanecké pomníčky, finanční prostředky z mandatorních, tedy zákonem předurčených výdajů. Ministr financí Vlastimil Tlustý zásadně nesouhlasil s tím, že poslanci schválili snížení výdajů dluhové služby o 2,6 miliardy Kč, pojistného za státní pojištěnce o 950 miliónů Kč, státní dotace pro stavební spoření o 1,9 miliardy Kč a výdaje na důchody o 950 miliónů Kč. V úhrnu jde o 6,4 miliardy Kč.

„Sněmovna tyto změny odhlasovala i přesto, že jsem opakovaně upozorňoval, že v návrhu rozpočtu nejsou žádné rezervy a že nelze snižovat zákony stanovené mandatorní výdaje. Příští vláda bude muset o tuto částku 6,4 miliardy zvýšit deficit státního rozpočtu,“ uvedl ministr financí Vlastimil Tlustý na otázku proč státní rozpočet nepodpořil.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.