CZ EN

Společné prohlášení přijaté po jednání zástupců odborových organizací a svazů s ministrem financí Miroslavem Kalouskem dne 14. ledna 2009

Předmětem jednání byl návrh věcného záměru zákona o dani z příjmu. Ministr financí M. Kalousek informoval zástupce odborových organizací, že včera rozhodl o stažení věcného záměru návrhu zákona o dani z příjmu z projednávání ve vládě ČR. Informoval současně, že tím nerezignuje na princip změny individuálních daňových benefitů v jeden univerzální zaměstnanecký a důchodcovský paušál. V tomto smyslu zahájí práce na legislativní podobě návrhu zákona. Ten již z logiky věci bude kvantifikovat konkrétní parametry, tedy jednotlivé sazby a výši zaměstnaneckého a důchodcovského paušálu.

Ministr financí se opětovně zavazuje, že legislativní podobu tohoto návrhu zákona nepředloží do legislativního procesu dříve, než přítomné zástupce odborových organizací a svazů přesvědčí o skutečnosti, že nový návrh bude pro zaměstnance z hlediska výše daňové zátěže výhodnější, v nejhorším případě neutrální.

V tomto smyslu požádal  zástupce odborových organizací a svazů o průběžnou  konzultaci příslušných parametrů.

Přítomní zástupci odborových organizací a svazů vítají rozhodnutí ministra financí stáhnout věcný záměr návrhu zákona o dani z příjmu z projednávání ve vládě ČR. I nadále trvají na svém stanovisku, že současný systém zaměstnaneckých benefitů je výhodnější než  ministrem financí navrhované nahrazení zaměstnaneckým a důchodcovským paušálem.

Na základě výše uvedeného stanoviska ministra financí, které splňuje základní požadavek odborů , aby nebyl ve vládě projednáván stávající návrh věcného záměru zákona o dani z příjmu, přijímají přítomní zástupci odborových organizací a svazů v dopravě toto rozhodnutí:

Od dnešního dne zastavujeme přípravu časově neomezené stávky v dopravě!

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.