CZ EN

Vítěz výběrového řízení na akcie společnosti Technoexport

Výběrová komise dne 19.12.2008 otevřela obálky s nabídkami na koupi 98,85% akcií společnosti Technoexport. Jediným kritériem druhého kola veřejného výběrového řízení  byla nabídnutá výše kupní ceny.

Nejvyšší nabídku – 516 720 000,- Kč – předložila společnost Chemoprojekt, a.s., kterou komise doporučí Vládě ČR ke schválení vítězem veřejného výběrového řízení. Další nabídky podaly konsorcium KPB – SUB (Kovoprojekta Brno a.s. a Slovácké strojírny, akciová společnost) a konsorcium TEXIM (B.G.M. holding, a.s., UNIS, a.s. a Šmeral Brno, a.s.). Finančním privatizačním poradcem byla společnost Erste Corporate Finance, a.s. a právním poradcem advokátní kancelář Salans.

Technoexport je předním českým vývozcem a dovozcem kompletních investičních celků a jejich součástí pro celou řadu průmyslových oborů (např. zpracování ropy, chemický a potravinářský průmysl, gumárenství) schopným zároveň zajišťovat i modernizace a rekonstrukce stávajících provozů výše uvedených průmyslových oborů. Za dobu své více než půlstoleté existence vyvezl Technoexport  přes 2 270 investičních celků do více než 40 zemí světa.


Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.