CZ EN

Tisková konference - mise Mezinárodního měnového fondu

V pondělí 25. ledna 2010 v 15:15 hodin se na Ministerstvu financí ČR uskuteční tisková konference u příležitosti zveřejnění závěrečné zprávy mise Mezinárodního měnového fondu, která v Praze pobývá od 14. ledna.

Tiskové konference se zúčastní Willy Kiekens, výkonný ředitel konstituence MMF, kam patří ČR, a členové mise. Ministerstvo financí ČR budou reprezentovat náměstci ministra Bohdan Hejduk a Tomáš Zídek.

Mise – konzultace dle článku IV Stanov MMF - probíhá každoročně ve všech  členských státech této mezinárodní finanční organizace.  Zabývá se vývojem ve fiskální a monetární oblasti, vývojem finančního sektoru a strukturálními změnami. Finálním výstupem je obsáhlá zpráva o ekonomické situaci, kterou MMF vydává s odstupem několika měsíců po konání mise. Mise se kromě představitelů MF schází i se zástupci dalších ministerstev a institucí, např. České národní banky, ministerstva zdravotnictví, České spořitelny, Ústavu ekonomických studií apod.

Na závěr tým MMF zpracuje stručnou zprávu "Concluding Statement", která bude představena na tiskové konferenci. 

  • Čas: 25. ledna 2009, 15:15
  • Místo: Místnost 116/B Ministerstva financí, Letenská 15, Praha 1
  • Kontaktní údaje: Jakub Haas, jakub.haas@mfcr.cz, 257043123
  • Účastníky prosíme, aby se dostavili 15 minut před zahájením tiskové konference. Účast je třeba nahlásit předem.
Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.