CZ EN

Další úspěšná arbitráž pro Českou republiku - Arbitrážní nález mezinárodního rozhodčího tribunálu ve sporu s německým investorem Petrem Franzem Vöcklinghausem

Česká republika dnes obdržela Arbitrážní nález mezinárodního rozhodčího tribunálu ve sporu s německým investorem Petrem Franzem Vöcklinghausem. Jádrem sporu byl konkurz golfového hřiště Cihelny a investor za změřenou investici požadoval více než miliardu korun.

Investor v arbitrážním řízení namítal jednak poškození svých práv v důsledku údajně protiprávně nařízeného a zmanipulovaného konkurzního řízení a dále uplatňoval obecnou námitku korupčního prostředí v České republice. Před rozhodčím tribunálem však investor neprokázal tvrzené poškození svých práv během konkurzu a neprokázal ani svá tvrzení o korupčním prostředí v České republice.

Nález tribunálu dal zcela za pravdu České republice a kromě zamítnutí nároku investora má tento také povinnost zaplatit kompletní náklady řízení, jakož i náklady, které MF ČR mělo s vedením sporu. Po sporu pana George Nepolského a sporu pana R.J. Bindera je to v krátké době již třetí spor s německým investorem, kde MF ČR zcela uspělo. „Tato bilance je velmi potěšující a potvrzuje, že náš nesmlouvavý přístup vůči nárokům na peníze českých daňových poplatníků je velmi správný,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.