CZ EN

Provozování loterií a sázkových her v době státního smutku

Zákon č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů, výslovně zakazuje v den státního smutku provozování sázkových her typu bingo, kursových sázek a sázkových her provozovaných za pomocí mechanických zařízení v kasinech, resp. všech sázkových her uvedených v § 4c loterního zákona. Loterní zákon naproti tomu v den státního smutku neomezuje provozování sázkových her  typu výherních hracích přístrojů a výslovně neupravuje ani provoz interaktivních videoloterních terminálů povolených do provozoven typu herny nebo kasina v souladu s § 50 odst. 3 loterního zákona.

Ministerstvo financí doporučuje provozovatelům, aby zvážili ve dnech státního smutku 21., 22. a 23. prosince 2011  provozování loterií a jiných podobných her, na něž se zákaz vyplývající z dikce loterního zákona nevztahuje, tak, aby mohl být zajištěn důstojný průběh státního smutku.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.