Provozování loterií a sázkových her v době státního smutku

Zákon č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů, výslovně zakazuje v den státního smutku provozování sázkových her typu bingo, kursových sázek a sázkových her provozovaných za pomocí mechanických zařízení v kasinech, resp. všech sázkových her uvedených v § 4c loterního zákona. Loterní zákon naproti tomu v den státního smutku neomezuje provozování sázkových her  typu výherních hracích přístrojů a výslovně neupravuje ani provoz interaktivních videoloterních terminálů povolených do provozoven typu herny nebo kasina v souladu s § 50 odst. 3 loterního zákona.

Ministerstvo financí doporučuje provozovatelům, aby zvážili ve dnech státního smutku 21., 22. a 23. prosince 2011  provozování loterií a jiných podobných her, na něž se zákaz vyplývající z dikce loterního zákona nevztahuje, tak, aby mohl být zajištěn důstojný průběh státního smutku.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF