CZ EN

Personální změny v dozorčí radě ČEZ

Na dnešním zasedání dozorčí rady ČEZ a.s. odstoupil Martin Roman ze svých funkcí v dozorčí radě a novými členy se stali Michal Mejstřík a Jan Mareš.

První personální změnou bylo přijetí rezignace Martina Romana na post člena dozorčí rady a na post jejího předsedy. Ministr financí Jan Fischer říká: „Plně respektuji rozhodnutí Martina Romana ukončit své působení v dozorčí radě ČEZ,“ a k tomu doplňuje: „Děkuji panu Romanovi za 10 let v čele ČEZ, během kterých se mu podařilo vybudovat silnou, stabilní a respektovanou společnost.“

Post předsedy dozorčí rady zůstane dočasně neobsazený. Až do zvolení nového předsedy ji bude řídit její místopředseda Václav Pačes: „Jmenování nového předsedy po dohodě s premiérem Rusnokem přenechám novému ministru financí, který vzejde z předčasných voleb,“ doplňuje ministr financí Jan Fischer.

Další personální změnou bylo nahrazení člena dozorčí rady za Jana Kohouta, který se už při jmenování ministrem zahraničí svého členství vzdal. Novým členem dozorčí rady byl schválen Prof. Ing. Michal Mejstřík, CSc.

Nový člen dozorčí rady Jan Mareš je v současné době primátorem statutárního města Chomutov. Před tím působil jako ředitel Střední školy energetické a stavební v Chomutově. Mimo jiné je předsedou Komory statutárních měst a obcí ČR a místopředsedou Svazu měst a obcí ČR. Je rovněž předsedou Rady Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.

Bc. Ondřej Šrámek
tiskový mluvčí Ministerstva financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.