CZ EN

Spořicí dluhopisy půjde objednat od 4. listopadu 2013

Ministr financí Jan Fischer dnes představil podrobnosti vánoční emise spořicích státních dluhopisů. Možnost objednávek začne již 4. listopadu a potrvá do 29. listopadu, pokud nebude upisovací období ukončeno dříve. K připsání dluhopisů na majetkový účet dojde 12. prosince.

„Vážím si a děkuji za důvěru občanům, kteří se rozhodnou nakoupit novou emisi SSD, ale i těm, kteří předchozí emise nakoupili,“ říká ministr financí Jan Fischer. A doplňuje: „Ukazuje to na rostoucí trend konzervativního zajištění občanů pro jejich další životní etapy, a to je primárně smyslem spořicích státních dluhopisů,“ dodává Jan Fischer.

Počet distribučních míst se dále zvyšuje. Občané budou moci využít služeb téměř 1700 poboček České pošty, České spořitelny, Československé obchodní banky, J&T banky a Komerční banky po celé České republice. Ve vánoční sérii emisí budou nabídnuty čtyři typy dluhopisů:

  • 3letý prémiový
  • 5letý kupónový
  • 5letý reinvestiční
  • 7letý proti-inflační

Vánoční série emisí umožní zakoupit dva zcela nové druhy dárkových certifikátů. V pilotním provozu je také elektronický přístup ke správě majetkového účtu.

Bc. Ondřej Šrámek
tiskový mluvčí Ministerstva financí

Záznam z tiskové konference:

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.