CZ EN

Ministerstvo financí spustilo portál o finančním vzdělávání

Ministerstvo financí dnes spustilo nový internetový portál o finančním vzdělávání „Proč se finančně vzdělávat?“, pokračuje tak v podpoře finančního vzdělávání a snaze o zvyšování finanční gramotnosti veřejnosti. Portál provozuje Ministerstvo financí na adrese www.psfv.cz.

„Je v zájmu státu, aby občané rozuměli finančním otázkám a aby chápali systém veřejných i soukromých financí. Právě proto Ministerstvo financí připravilo tento internetový portál,“ prohlásil ke spuštění stránky ministr financí Andrej Babiš. Rozcestník poskytuje základní informace o fungování finančního trhu a rizicích ve světě financí, tvorbě a vedení rodinného rozpočtu a pomůže i při řešení problémů s finančními institucemi či v případě předlužení.

„Na novém webovém portálu lze najít praktické rady pro řešení různých finančních problémů, odkazy na občanské a dluhové poradny, které lidem kvalifikovaně a zdarma pomohou,“ uvedl Martin Pros, náměstek ministra financí. Portál také monitoruje aktivity v oblasti finančního vzdělávání jak v České republice, tak v zahraničí, a slouží i ke sdílení informací členů Pracovní skupiny pro finanční vzdělávání.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.