CZ EN

Ministr financí a ministr vnitra podepsali dohodu o spolupráci při boji proti daňovým únikům

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš a ministr vnitra Milan Chovanec dnes podepsali dohodu o spolupráci, výměně informací a koordinaci při boji proti daňovým únikům a daňové kriminalitě.

Hlavním cílem dohody je zajištění řádného výběru daní a navrácení nelegálně získaných prostředků do státního rozpočtu.

„Podepsáním dohody uvádíme do praxe naše úsilí v boji proti daňové kriminalitě především v oblasti spotřební daně a DPH,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš. „Jsem přesvědčen, že tato spolupráce brzy přinese pozitivní výsledky,“ dodal.

„Jsem rád, že jsme dokázali tak rychle reagovat a najít cestu k rozšíření dosavadní spolupráce, bez nutnosti legislativních změn. Tou cestou je koordinovaná spolupráce a intenzivní výměna informací.“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec

Na spolupráci se budou podílet Finanční správa České republiky, Policie České republiky a Celní správa České republiky. V čele koordinovaných složek státu budou stát policejní prezident a generální ředitelé finanční a celní správy. Skupina pro boj s daňovými úniky si bude v rámci své činnosti průběžně vyměňovat informace, spolupracovat a koordinovat své postupy tak, aby byl boj proti daňové kriminalitě co nejefektivnější a nejúspěšnější.

 

Mgr. Marek Zeman
Ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.