CZ EN

Provoz státní pokladny zlevní o 71,8 milionů korun

Ministerstvo financí znovu zlevňuje provoz Integrovaného informačního systému Státní pokladny (IISSP).

U stávajícího dodavatele hardwarové podpory se na příští rok podařilo vyjednat úsporu 71,8 milionů korun. Se Státní tiskárnou cenin byl podepsán Dodatek ke smlouvě, kterým bylo prodlouženo stávající plnění na další období v délce jednoho roku.

„Po náročných vyjednáváních se nám podařilo výrazně snížit cenu hardwarové podpory pro Státní pokladnu. Budeme také lépe využívat stávajících kapacit moderního Národního datového centra,“ uvedl první náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht.
Jedná se již o druhou výraznou slevu, kterou se od začátku letošního roku podařilo Ministerstvu financí na provozu systému Státní pokladny vyjednat. V únoru došlo díky vypsání otevřeného výběrového řízení na aplikační podporu IISSP a změně provozovatele k úspoře přibližně 70 procent provozních nákladů.

„Nákup IT systémů pro státní správu je jednou z nejproblematičtějších oblastí veřejných zakázek. Státní správa má dokonce smlouvy, které byly uzavřeny již v 90. letech. Důsledným vyjednáváním se nám daří výrazně šetřit,“ uzavřel ministr financí Andrej Babiš.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.