CZ EN

Ředitelem Státní tiskárny cenin se stal Pavel Novák

Nového generálního ředitele Státní tiskárny cenin Pavla Nováka uvedl dnes do úřadu první náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht.

Pavel Novák zvítězil v otevřeném výběrovém řízení a nahradil tak odvolaného Richarda Bulíčka.

„Pavel Novák nastupuje do role krizového manažera za situace, kdy Ministerstvo financí podalo trestní oznámení z důvodu netransparentního nakládání s reklamními a dárkovými předměty,“ řekl u příležitosti uvedení do funkce 1. náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht. „Mezi hlavní cíle nového generálního ředitele bude patřit provedení auditů hospodaření a fungování STC, vytvoření strategie a příprava transformace,“ dodal.

Pavel Novák (56) vystudoval obor telekomunikační technika na Českém vysokém učení technickém v Praze. Před nástupem do funkce pracoval ve firmě na výrobu optických bezpečnostních prvků a hologramů jako vedoucí divize masteringu. Předtím se věnoval konzultační činnosti v oboru ICT, v letech 2002 – 2013 vedl společnost zabývající se výrobou mobilních a internetových aplikací. Do roku 2000 působil v telekomunikačních společnostech, v Českém Telecomu jako výkonný ředitel datové divize či jako technický ředitel Eurotelu Praha nebo generální ředitel alternativního telekomunikačního operátora.

V současné době STC zabezpečuje mimo tradiční polygrafickou výrobu provoz Národního datového centra, které je jedním ze základních stavebních prvků budoucí podoby Státní pokladny a sdílených služeb.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.