CZ EN

Ministerstvo financí bazén hotelu Thermal neprodá

Ministerstvo financí, které vykonává akcionářská práva ve společnosti THERMAL-F, a.s., se rozhodlo neprodat bazén hotelu Thermal v Karlových Varech, který vykazuje velký investiční deficit. Záměr na prodej bazénu vyplýval z nutnosti značných investic do jeho rekonstrukce a komplexní modernizace, které by představovaly cca 50 mil. Kč a měsíčních nákladů na jeho provoz ve výši cca 1 mil. Kč. Z tohoto důvodu se Ministerstvo financí rozhodlo otestovat podmínky na trhu veřejnou nabídkou prodeje tohoto bazénu.

V rámci výběrového řízení přišla ve stanoveném termínu jediná nabídka, která byla za přítomnosti notáře otevřena. Ministerstvo financí nabídku posoudilo a s ohledem na její záměr a na základě jednání s potenciálním investorem ji odmítlo. Veřejná soutěž bude tudíž představenstvem společnosti THERMAL-F, a.s. zrušena.

„Cílem prodeje bazénu bylo získat peníze na investice do samotného hotelu. Nakonec jsme se však rozhodli, že bazén prodávat nebudeme a najdeme jiný zdroj pro potřebné investice,“ prohlásil ministr financí Andrej Babiš s tím, že je hotelový komplex již nedílnou součástí města. Za rok 2014 skončilo hospodaření hotelu Thermal v zisku 8 732 tisíc Kč. V letošním roce se hotel Thermal, stejně jako ostatní hotely v Karlových Varech, potýká s poklesem tržeb z důvodu odlivu ruské a ukrajinské klientely, přesto se podařilo v některých měsících zvýšit meziroční obsazenost hotelových kapacit, například v červenci letošního roku o 5 %. Zavedení kontrolních mechanismů v hospodaření hotelu vedlo k celkovému meziročnímu poklesu nákladů o 12 %. Navíc na prahu vrcholu turistické sezóny očekává Thermal obsazenost až 90 %.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.