CZ EN

Ministerstvo financí zveřejnilo rozhodčí nálezy v arbitrážních sporech

Ministerstvo financí zveřejnilo na svých internetových stránkách rozhodčí nálezy v mezinárodních arbitrážních sporech s Českou republikou. Pokračuje tak v nastaveném trendu zvyšování transparentnosti resortu. „Arbitráže byly vedené s Českou republikou, a proto si myslím, že by občané měli mít možnost se s rozhodčími nálezy seznámit, což se v minulosti nedělo,“ prohlásil ministr financí Andrej Babiš.

Arbitrážní spory s Českou republikou řeší nový interní arbitrážní tým Ministerstva financí, který vznikl se záměrem zefektivnit právní služby ministerstva, snížit výdaje na právní služby a tím i ušetřit peníze daňových poplatníků. Nový interní tým byl úspěšný již v několika velkých arbitrážních sporech.

 Mezi zveřejněné rozhodčí nálezy patří i nález v zatím posledním v řadě sporů, ve kterých byla Česká republika úspěšná, a to ve sporu se společností Forminster Enterprises Limited ve věci údajného poškození její investice ve společnosti KOTVA. Na internetových stránkách je také například zveřejněn nález ve sporu se společností European Media Ventures ve věci sporu o TV3 či nález ve sporu se společností InterTrade Holding ve věci CE Wood.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.