CZ EN

Ministerstvo financí otevřelo školku pro děti svých zaměstnanců

Předškolní děti zaměstnanců Ministerstva financí budou moci během dne pobývat přímo v budově, kde jejich rodiče pracují. Ministerstvo financí totiž dnes slavnostně otevřelo zařízení předškolní péče o děti s názvem Korunka. Zaměstnanci resortu tak budou moci lépe skloubit svůj pracovní a rodinný život.

„Dětskou skupinu jsme se rozhodli otevřít jako jednu ze zaměstnaneckých výhod. Chceme totiž zaměstnancům po rodičovské dovolené umožnit rychlejší návrat do pracovního procesu. Z našeho interního dotazníkového šetření vyplynulo, že o dětskou skupinu je mezi zaměstnanci velký zájem. Rozhodli jsme se jim tedy vyjít vstříc,“ uvedl státní tajemník ministerstva financí Jan Sixta.

O vytvoření dětské skupiny se poprvé začalo diskutovat v listopadu 2014 a během loňského roku začal fungovat projektový tým. Následně byly v budově ministerstva vybrány vhodné prostory, které byly od počátku letošního roku pro potřeby dětské skupiny náležitě zrekonstruovány. Provoz dětské skupiny bude zpočátku financován Ministerstvem financí a rodiči zapojených dětí, do budoucna se počítá s využitím prostředků Evropské unie.

„Za mých předchůdců byly tyto zajímavé malostranské prostory využívány k ubytování vysoce postavených úředníků. Jsem velmi rád, že nyní poslouží ušlechtilejšímu účelu,“ prohlásil ministr financí Andrej Babiš.

Korunka má kapacitu 24 dětí a bude fungovat každý všední den od 7 do 17 hodin. Celodenní péči o děti bude zajišťovat odborný personál. Na předškoláky čeká v Korunce řada hudebních, výtvarných nebo pohybových aktivit. Pestrý program má rozvíjet jejich tvořivost a fantazii a bude se přizpůsobovat skladbě aktuálně přítomných dětí.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.