CZ EN

MF výrazně ušetří za mobilní služby, od roku 2013 snížilo ceny tarifů o více než 90 %

Ministerstvu financí i jeho resortním organizacím rapidně poklesnou náklady na používání služebních mobilních telefonů. Díky nové rámcové smlouvě se společností T-Mobile zaplatí resort za jednotlivé tarify 11krát nižší cenu, než jakou platilo v roce 2013.

Doposud využíval celý resort služeb více operátorů. Tentokrát však Ministerstvo financí nakoupilo služby od jednoho operátora, a to nejen pro samotný úřad, ale i jeho resortní organizace, například Generální finanční ředitelství, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových či Generální ředitelství cel. A právě díky objemu této centralizované veřejné zakázky se podařilo dosáhnout na výhodnější cenu.

„V době mého nástupu do funkce ministra financí bylo v resortu uzavřeno mnoho nevýhodných smluv, u kterých operátoři dlouhodobě blokovali přesoutěžení. Proto jsem se osobně zasadil o to, aby se mobilní služby nakoupily pro celý resort společně, protože právě u mobilních tarifů přináší sjednocení podmínek výrazné úspory v nakládání s penězi daňových poplatníků,“ přibližuje ministr financí Andrej Babiš.

Společnost T-Mobile, která vyšla vítězně z výběrového řízení, nabídla čtyřletý kontrakt na provoz služebních telefonů celého resortu za cenu 22 628 328,80 Kč bez DPH. Nová rámcová smlouva s tímto operátorem snížila ministerstvu i jeho resortním organizacím jednotkové ceny u neomezeného hlasového tarifu na 54 Kč, v případě datových tarifů potom na 32 Kč u limitu 3 GB a na 109 Kč u limitu 10 GB.

Srovnání jednotkových cen mobilních služeb na MF (vč. DPH)
  Neomezený hlasový tarif Datový tarif s FUP 3GB Datový tarif s FUP 10 GB
2013 707 Kč 449 Kč 1 208 Kč
2017 54 Kč 32 Kč 109 Kč

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.