CZ EN

Ministerstvo financí radilo podnikatelům z Ostravska, jak se připravit na EET

Dnes se v Ostravě uskutečnila v pořadí již sedmá velká konference k elektronické evidenci tržeb, tentokrát pod názvem „EET Fórum“, kterou odborně zaštítily Ministerstvo financí a Finanční správa

Konferenci i doprovodný veletrh si nenechalo ujít 600 návštěvníků, kteří zde měli možnost vyslechnout odbornou přednášku, panelovou diskusi a navštívit desítku stánků dodavatelů pokladních řešení.

Na konferenci vystoupili ministr financí Andrej Babiš, náměstkyně pro daně a cla Alena Schillerová a metodici rezortu specializovaní na evidenci tržeb. Detailně představili, jak funguje elektronická evidence tržeb, harmonogram náběhu evidence, jak se na ni včas a správně připravit a rovněž vysvětlovali, jak se do systému přihlásit. Po celou dobu také zodpovídali veškeré dotazy návštěvníků.

„Za pár dnů začíná druhá fáze EET, která je ze všech čtyř fází ta největší. Každopádně to dost podnikatelů nechává na poslední chvíli. Autentizační údaje si vyzvedlo teprve 80 tisíc podnikatelů, kteří mají začít evidovat již od 1. března, což je podle mě alarmující,“ prohlásil ministr financí Andrej Babiš. „EET tady mělo být již dávno. Protože pokud někdo krátí tržby a neplatí DPH, může svoje zboží nebo služby nabízet levněji než ten kdo dodržuje pravidla. A my nechceme likvidovat poctivé podnikatele, my je právě chceme chránit před likvidací ze strany těch, kteří podvádějí,“ dodal Andrej Babiš.

Více informací o dalších chystaných přednáškách ale také o novinkách v oblasti evidence tržeb naleznete na webových stránkách www.etrzby.cz.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.