CZ EN

První správní řízení o blokování nelegálního hazardu

Ministerstvo financí na své úřední desce vyvěsilo první oznámení o zahájení správního řízení o zápisu na seznam nepovolených internetových her. Provozovatel stránky oficiálně sídlící na Gibraltaru podle dosavadních zjištění cílí na české hráče navzdory tomu, že nemá základní povolení, které je dle zákona o hazardních hrách k působení v České republice nezbytné.

„Informovali jsme provozovatele, že svou činností porušuje zákon. Na rozdíl od jiných firem zcela ignoroval naši výzvu k ukončení nelegální činnosti, proto jsme shromáždili potřebné důkazy a dnes jsme zahájili správní řízení,“ říká náměstek ministra financí Ondřej Závodský. „Výrazná většina provozovatelů vzala naši výzvu vážně a do rozhodnutí o udělení základního povolení se z českého trhu stáhla. Nyní nastal čas se zákonnými prostředky vypořádat s těmi, kteří zákon ignorují,“ dodal Závodský.

Oznámení o zahájení bylo zasláno příslušné společnosti a zveřejněno na úřední desce ministerstva. Patnáctého dne od zveřejnění se dle zákona považuje za doručené a ministerstvo bude poté čekat na reakci provozovatele.

„Naším dlouhodobým zájmem je eliminace nelegálního hazardu v kamenných provozovnách i na internetu a řádná regulace a zdanění hazardu legálního. Nový zákon nám dává k boji s nelegálním hazardem účinné pravomoci, kterých nebudeme váhat využít,“ uzavírá Ondřej Závodský.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.