CZ EN

Rezort financí uhájil přes 1,3 miliardy v soudním sporu s firmou TH’ system a.s.

Společná tisková zpráva Ministerstva financí a Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) uhájil 1 331 000 000 Kč v soudním sporu se společností TH’ system a.s., která požadovala tuto částku jako náhradu škody za údajně nesprávný úřední postup Finančního úřadu ve Fulneku v roce 2000. ÚZSVM ve sporu úspěšně zastupoval Ministerstvo financí.

„Jde o další miliardový úspěch při hájení státu naším úřadem. Stále apeluji na ostatní státní složky, aby v soudních sporech využívaly náš úřad a naše kvalifikované právní zástupce a neplatily zbytečné výdaje za drahé externí právní kanceláře. Jsem velmi potěšena, že se nám v této oblasti tolik daří a naši právní zástupci dosahují vynikajících úspěchů,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

„V resortu Ministerstva financí jsme vypověděli zbytečné externí advokátní kanceláře a spory řešíme vlastními silami. Právní zástupci ÚZSVM vykazují velmi dobré výsledky a i další ministerstva by jim měla své majetkové spory předat“, dodal ministr financí Andrej Babiš.

Společnosti TH’ system a.s., která byla jedním z největších distributorů výpočetní techniky v ČR, tvrdila, že v důsledku údajného nesprávného úředního postupu Finančního úřadu ve Fulneku zkrachovala. Právní zástupci ÚZSVM argumenty protistrany jednoznačně odmítali. Poukazovali zejména na skutečnost, že akcionáři společnosti TH’ system a.s. si založili paralelní firmu, na kterou přesměrovali veškeré své podnikání a tudíž jim jako vlastníkům žádná škoda nevznikla (tato firma dosud úspěšně funguje). Obvodní soud pro Prahu 1 se s názorem ÚZSVM zcela ztotožnil a vydal rozsudek, ve kterém žalobu v plném rozsahu zamítl.

Ing. Michal Žurovec
vedoucí oddělení Vnější vztahy a komunikace
Ministerstvo financí

Ing. Radek Ležatka
vedoucí samostatného oddělení Komunikace
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.