CZ EN

Účtenková loterie má svého dodavatele

Ministerstvo financí ukončilo výběrové řízení na veřejnou zakázku ke komplexnímu zajištění účtenkové loterie.

Vítězem otevřeného výběrového řízení se stala firma Wincor Nixdorf s.r.o., která bude zajišťovat registraci účastníků soutěže, registraci a příjem účtenek, losování a výplatu výher a zákaznickou podporu. Součástí poskytované služby je i vytvoření a údržba webových stránek a mobilní aplikace pro účastníky účtenkové loterie.

„Atraktivně nastavená účtenková loterie zvýší zájem zákazníků o účtenky a přispěje ke stavu, kdy se jejich vydávání stane běžnou součástí našeho nákupu a nikoliv tématem pro absurdní politické diskuze. Elektronická evidence tržeb je opatření, které přispívá ke zdravé a férové ekonomice a Účtenkovka je hra, díky které bude efektů EET dosaženo snadněji a lépe,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš a připomněl, že přínos EET bude po náběhu všech 4 fází představovat 18 miliard korun ročně.

Ročně bude Ministerstvo financí výhercům účtenkové loterie rozdělovat peněžité i věcné výhry ve výši 65 milionů korun. Počet výher se bude pohybovat okolo 25 tisíc měsíčně. Losování bude probíhat každý měsíc, a to z účtenek vydaných za předem stanovené období. Zákazník může do účtenkové loterie registrovat v jeden den pouze jednu účtenku od daného obchodníka. „Podnikatelé se proto nemusí obávat, že zákazníci budou rozdělovat svůj nákup na více částí, aby zvýšili své šance na výhru, a že se v obchodech budou zbytečně tvořit dlouhé fronty,“ ujišťuje náměstkyně pro daně a cla Alena Schillerová.

Při přípravě účtenkové loterie vycházelo Ministerstvo financí z dobrých i špatných zkušeností s podobnými loteriemi ze zahraničí. Z evropských zemí funguje účtenková loterie velmi úspěšně například na Slovensku, z mimoevropských zemí se těší mimořádné popularity a úspěšnosti na Taiwanu. Rozhodujícími faktory jejího úspěchu jsou vždy konkrétní parametry, které se v jednotlivých zemích liší.

V současné době Ministerstvo financí nastavuje s dodavatelem detailní procesy účtenkové loterie. O konkrétní podobě a přesném termínu spuštění loterie bude Ministerstvo financí informovat.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.