CZ EN

Vyjádření MF ke včerejšímu krátkodobému výpadku webu a aplikace Účtenkovka

15. listopadu mezi 19 – 22 hod. došlo k omezení dostupnosti či úplné nedostupnosti webu uctenkovka.cz a aplikace Účtenkovka. Ministerstvo financí na problém ihned reagovalo tím, že na web mfcr.cz umístilo kompletní výherní listinu z prvního slosování Účtenkovky, aby soutěžící po dobu výpadku služeb měli možnost získat oficiální informace o své případné výhře. Došlo tedy ke krátkodobému omezení komfortu soutěžích, nikoliv k omezení jejich informovanosti. Rozesílání informačních e-mailů nebo SMS zpráv výhercům probíhalo zcela bez komplikací.

Podle informací dodavatele a provozovatele postižených služeb byl příčinou výpadku DDoS útok z IP adres ze zahraničí, který způsobil nepřiměřenou zátěž serveru. Ministerstvo financí si od dodavatele vyžádalo podrobnou analýzu incidentu a předložení návrhů opatření, které povedou k tomu, aby k podobným výpadkům do budoucna nedocházelo. Za sníženou dostupnost webových stránek i aplikace Účtenkovka se omlouváme.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.