CZ EN

Ministerstvo financí si prohlédlo 1348 návštěvníků

Historicky druhý den otevřených dveří Ministerstva financí ve dne 28. září 2018 navštívilo 1348 návštěvníků, kteří absolvovali zhruba 1,5 hodinu trvající komentovanou prohlídku.

Další stovky lidí se zúčastnily doprovodného programu ve Vojanových sadech. Akce byla součástí oslav 100. Výročí vzniku Československa. Návštěvníci měli možnost si v doprovodu průvodců prohlédnout vzácný komplex budov úřadu, kdy nejstarším traktem je bývalý chrám bosých karmelitánek z roku 1655. Bohatý program zahrnoval v průběhu celého dne prohlídku historických bankovek a dluhopisů ze Státní tiskárny cenin, návštěvu zasedací místnosti, kde probíhají tiskové konference a porady vedení ministerstva, interaktivní prohlídku agendy Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových nebo ukázku vybavení, služebních psů a činnosti Celní správy.

„Snad se nám podařilo ukázat, že Ministerstvo financí není jen o nudném počítání čísel a nepříjemném stanovování daní. Zájem předčil naše očekávání, u drtivé většiny návštěvníků jsme se setkávali s velmi pozitivními ohlasy. Chtěla bych jim všem poděkovat, že se část svátečního dne rozhodli strávit u nás na Ministerstvu financí,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.