CZ EN

Účtenky z čerpacích stanic EuroOil lze do Účtenkovky registrovat jedním kliknutím

Od dnešního dne mohou zákazníci čerpacích stanic EuroOil své účtenky do Účtenkové loterie registrovat prostřednictvím QR kódů. EuroOil jako jeden z prvních významných obchodníků, který má více než 200 čerpacích stanic po celé České republice, opatřil své účtenky QR kódem, který nese všechny informace nutné pro úspěšnou registraci účtenky do Účtenkovky.

Účtenková loterie je doplňkovým nástrojem elektronické evidence tržeb, který má pozitivně motivovat zákazníky k odebírání účtenek. Po registraci účtenky je účastník zařazen do Účtenkové loterie, ve které se každý měsíc hraje o 1 milion korun a dalších 21 tisíc cen.

Již v polovině loňského roku přišlo Ministerstvo financí se zjednodušením registrace ve formě čtečky QR kódů. Na účtenku opatřenou QR kódem tak stačí namířit mobilní telefon či tablet a všechny údaje potřebné pro úspěšnou registraci účtenky se načtou po jediném kliknutí. Pokud tedy obchodník své účtenky opatří QR kódem, je zařazení účtenky do soutěže otázkou několika vteřin. Zda se obchodník rozhodne účtenku QR kódem opatřit je jeho zcela samostatným rozhodnutím.

Jedním z prvních významných obchodníků, který se rozhodl své účtenky QR kódem opatřit, je společnost EuroOil. Zákazníci více než 200 čerpacích stanic EuroOil po celé České republice tak budou mít možnost své účtenky registrovat jedním kliknutím.

„Velmi vítám proklientský přístup, který EuroOil zvolil a jsem ráda, že právě společnost, která patří do státem vlastněného podniku ČEPRO, jde v tomto příkladem. Vzhledem k tomu, že Účtenkovky se pravidelně každý měsíc účastní 300-400 tisíc soutěžících, může být zavedení této služby pro obchodníky i vítanou konkurenční výhodou,“ říká ministryně financí Alena Schillerová.

Aplikace Účtenkovka s čtečkou QR kódů je bezplatně k dispozici na Google Play nebo na App Store.

 


 

Obchodníci, kteří se rozhodnou svým zákazníkům tuto službu nabídnout, budou moci prostor či výlohu své prodejny opatřit samolepkou s logem Účtenkovky doplněnou o informaci, že v této prodejně zákazník účtenku s QR kódem dostane. Samolepky jsou k dispozici zdarma k vyzvednutí na všech pobočkách finančních úřadů, nebo si jejich motiv podnikatel už dnes může jednoduše stáhnout z internetových stránek Účtenkovky.

Výrobci a dodavatelé pokladních zařízení, kteří se rozhodnou tuto funkcionalitu implementovat do svých systémů a nabídnout ji obchodníkům, tak podle dosavadních zkušeností mohou učinit relativně rychle a jednoduše. Někteří výrobci pokladních zařízení již možnost snadného načítání účtenek pomocí QR kódu implementovali. Doporučujeme obchodníkům, aby se na možnost této funkcionality u svého dodavatele pokladního zařízení informovali.

Videoprůvodce registrací účtenky, včetně použití QR čtečky, je k dispozici na YouTube kanálu Účtenkovky.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.