CZ EN

Kampaň Global Money Week v ČR preventivně odložena kvůli koronaviru

Ministerstvo financí jako národní koordinátor odkládá na neurčito konání akce Global Money Week v České republice, která se měla konat v týdnu od 23. do 29. března 2020. Důvodem k tomuto rozhodnutí jsou nově přijatá opatření vlády s cílem zamezit dalšímu šíření onemocnění COVID-19 způsobeného novým typem koronaviru. O náhradním termínu konání akce bude ministerstvo informovat.

Global Money Week je celosvětová osvětová kampaň, která si klade za cíl zvýšit finanční gramotnost zejména žáků a studentů, naučit je principům hospodaření s penězi, seznámit je se základními typy finančních produktů a inspirovat je k podnikání. Do kampaně Global Money Week se každoročně zapojuje řada škol, dětských domovů, knihoven a odborníků, letos ze 175 zemí světa. Cílovými skupinami jsou nejen žáci a studenti, ale také učitelé rodiče a i široká veřejnost.

„Odložení konání Global Money Week na neurčito je v tuto chvíli pro Ministerstvo financí coby koordinátora kampaně jediným myslitelným řešením. Související finančně vzdělávací přednášky a semináře napříč republikou nejsou v souladu se zaváděnými preventivními opatřeními vlády, tím spíše že jsou akce cíleny zejména na děti a mladistvé, které chceme přirozeně nejvíce chránit. Osud letošní kampaně budeme stejně jako další přijímaná opatření v gesci resortu financí intenzivně vyhodnocovat,“ uvádí ministryně financí Alena Schillerová.

„Na neurčito se posouvají všechny oficiální akce spadající pod Global Money Week. Týká se to i vědomostních soutěží, jako je například Soutěž Finanční gramotnosti, jejíž celostátní finále bylo naplánováno na 27. března,“ říká Marta Gellová, prezidentka EFPA ČR, spoluorganizátora Global Money Week, a dodává: „Odklad se týká i všech navazujících eventů včetně show s českými youtubery v pražském Centru Černý Most, která se měla konat 4. dubna. Školy i ostatní dotčené organizace a společnosti budeme o náhradním termínu ve spolupráci s Ministerstvem financí včas informovat.“

Pokud máte zájem se k iniciativě v náhradním termínu připojit, přihlašovat se stále můžete na stránkách hlavních organizátorů, kterými jsou EFPA ČR a yourchance o.p.s.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.