CZ EN

MF opět zaznamenalo velký zájem o státní dluhopisy. Prodalo pokladniční poukázky za 68,6 miliardy

Ministerstvo financí dnes navázalo na včerejší prodej střednědobých a dlouhodobých státních dluhopisů v konečné výši 55,3 mld. Kč, když dnes prodalo roční státní pokladniční poukázky v celkové jmenovité hodnotě 68,6 mld. Kč. Ministerstvo financí přistoupilo, obdobně jako včera, k akceptaci rekordně vysoké poptávky, která činila více než 74 mld. Kč, a dále tak získalo peněžní prostředky na posílení rezervního krytí zvýšeného deficitu státního rozpočtu. Společně se včerejší aukcí střednědobých a dlouhodobých státních dluhopisů byly na domácím finančním trhu umístěny státní dluhopisy v celkové jmenovité hodnotě téměř 124 mld. Kč.

Ministerstvo financí tak v současné době pokrylo dlouhodobými dluhovými nástroji více než dvě třetiny korunových splátek státního dluhu v letošním roce, zatímco emisí státních pokladničních poukázek posílilo rezervní prostředky státní pokladny. Tím vyslalo jasný signál o připravenosti vlády čelit výzvám souvisejícím s pandemickým šířením nového koronaviru SARS-CoV-2. Tyto kroky přispějí ke snížení nejistoty v podobě dopadů přijímaných krizových opatření.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.