CZ EN

Náměstkem pro finanční řízení a audit Jiří Fojtík

Vítězem výběrového řízení na uvolněnou pozici náměstka pro řízení sekce Finanční řízení a audit se stal Ing. Jiří Fojtík. Nový náměstek Ministerstva financí bude mít na starosti sekci, která je mimo jiné zodpovědná za legislativu i výkon auditu a kontroly, controlling a účetnictví veřejného sektoru, cenovou politiku, ale je také gestorem otevřených dat. Do funkce bude jmenován 8. března.

Jiří Fojtík je zkušeným manažerem s dlouholetou praxí vrcholového řízení ve veřejném sektoru. Od roku 1999 působil na různých pozicích v rámci Finanční správy, na řídících pozicích působí od ledna 2001. Jako ředitel sekce metodiky a výkonu daní na Generálních finančním ředitelství metodicky řídil činnost soustavy finančních úřadů včetně Odvolacího finančního ředitelství. Při svém působení na GFŘ byl mimo jiné zástupcem Finanční správy ČR v projektu Tadeus, který je platformou pro jednání vrcholných představitelů finančních správ jednotlivých členských zemí EU. V současnosti se rovněž věnuje přednáškové činnosti a publikuje pro daňový Bulletin Komory daňových poradců ČR.

Jiří Fojtík má 55 let a dospělého syna. Jeho koníčkem je kromě práce také sport, zejména cyklistika, tenis a hokej, kterým se věnuje pasivně i aktivně.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.