CZ EN

Motivový obrázek

Resort financí poskytuje ubytování pro více než 600 ukrajinských utečenců, nabízíme objekty pro stovky dalších

Ministerstvo financí v současné době realizuje poskytnutí všech možných ubytovacích kapacit pro uprchlíky z Ukrajiny napříč resortem.

Například Finanční správa od pondělí 21. března poskytuje prostory vzdělávacích zařízení v Telči a v Pozlovicích, kde dočasný domov nalezne 170 ukrajinských uprchlíků. Státu byly rovněž nabídnuty rekreační objekty v Josefově Dole, Rokytnici nad Jizerou a Zadově. Celní správa má aktuálně plně obsazené školící středisko v Miletíně a ve Skočicích, a to celkem 102 utečenci z Ukrajiny, a plnit se aktuálně začíná také účelové zařízení v Dolní Lomné pro dalších 30 uprchlíků. Státní tiskárna cenin poskytne pro účely ubytování Ukrajinců rekreační zařízení Pouště ve Středočeském kraji a Pernink v Karlovarském kraji s celkovou kapacitou 44 lůžek. 

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) pak státu a jednotlivým krajům nabídl už zhruba 30 potenciálních objektů k využití, například plně vybavené rekreační zařízení v Harrachově s kapacitou 24 osob nebo bytové zařízení v Otrokovicích. V minulém týdnu předal ÚZSVM Plzeňskému kraji do užívání bývalou ubytovnu zdravotnického personálu v Čechově ulici v Plzni, kde se podařilo zajistit 247 ubytovacích míst pro ukrajinské utečence. Dále budovy ÚZSVM využívají jako asistenční centrum pomoci a nouzové ubytování Olomoucký kraj v případě Hanáckých kasáren a Kraj Vysočina v Jihlavě.

Pokud jde o vzdělávací a školicí zařízení ve Smilovicích, jehož vlastníkem je Finanční správa, tento objekt slouží podle zákona o krizovém řízení jako společné záložní pracoviště krizového štábu Ministerstva financí, Generálního finančního ředitelství a dalších složek resortu financí. Tento objekt proto v tuto chvíli zůstává podle usnesení vlády ze dne 18. března 2022 vyjmut z poskytnutých zařízení pro potřeby uprchlíků z Ukrajiny. Dodáváme, že se jedná o jediné záložní středisko tohoto rozsahu sloužící k zajištění fungování činnosti celého resortu v případě krizového stavu. V případě jiného rozhodnutí vlády jsme samozřejmě připraveni flexibilně reagovat.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.