CZ EN

Valorizace důchodů

Aha!, 23.4., str.3, Důchody se příští rok nezvýší, nebude k tomu důvod

Důchodci přijdou příští rok zkrátka, penze se jim zvyšovat nebudou. Počítá s tím návrh státního rozpočtu na rok 2010. Informaci serveru Aktuálně.cz nepopřelo ani ministerstvo financí. „Důvodem je, že ekonomika zpomaluje natolik, že se nenaplní podmínky, kdy je vláda povinna důchody zvýšit,“ zdůvodnil Jakub Haas z ministerstva financí. Mluvčí ministra práce a sociálních věcí v demisi Petra Nečase (ODS) Jiří Sezemský nicméně informaci popřel s tím, že Nečas slíbil za svého nástupce, že v srpnu by měly být zvýšeny důchody, i kdyby valorizace nebyla ze zákona nutná! V současnosti je průměrný starobní důchod v Česku 9985 korun.

Komentář MF

Za vrchol nekorektnosti je možno považovat skutečnost, že deník Aha! vloží do úst pracovníku tiskového oddělení větu, kterou neřekl ani nenapsal. Jediná odpověď, kterou MF ČR na toto téma poskytlo redaktoru zpravodajského serveru Aktualne.cz (tedy vůbec ne přímo Aha!) na toto téma, zní: „Materiál bude na vládě až příští pondělí, s detaily bychom rádi nejprve seznámili správce jednotlivých kapitol, teprve posléze média.“

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.