CZ EN

PPP - studie Transparency International uvádí nepravdivá tvrzení a neopodstatněné spekulace

Studie "Partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice" a doprovodná TZ "Pilotní program partnerství veřejného a soukromého sektoru nesplnil svůj cíl: ministerstva se nepoučila"
13.1.2010 | autor: Společnost Transparency International ČR (TIC)

Společnost Transparency International ČR (TIC) zveřejnila 13. ledna studii nazvanou „Partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice“ a doprovodnou tiskovou zprávu „Pilotní program partnerství veřejného a soukromého sektoru nesplnil svůj cíl: ministerstva se nepoučila“.

Ministerstvo financí považuje za politováníhodné, že autoři této široce publikované studie ignorují právní předpisy platné pro danou oblast v České republice a v důsledku toho prezentují veřejnosti zavádějící informace. Za nepřijatelné pak považujeme, že samotná studie i její prezentace obsahuje výslovně nepravdivá tvrzení a zaměňuje neopodstatněné spekulace za ověřené skutečnosti.

V důsledku tato studie bezpochyby nepřispívá k prosazování transparentnosti a účelného nakládání s veřejnými rozpočty, s majetkem státu a majetkem územních samospráv. Naopak podporuje ty subjekty, které sledují zájem omezit regulaci vzniku dlouhodobých závazků veřejných rozpočtů. Bez povšimnutí nemůžeme ponechat ani potenciální poškození dobré pověsti ministerstva a jeho zaměstnanců v důsledku některých publikovaných nepravdivých tvrzení.

Věříme, že cílem projektu Transparency International nebyla podpora nekontrolovaného nárůstu rozpočtových závazků ani poškození dobré pověsti nepravdivými výroky.  Předmětná publikace je zřejmě příkladem ojedinělého selhání, způsobeného neodborností autorů a časovou tísní. Proto Ministerstvo financí reagovalo zasláním dopisu náměstka ministra řediteli společnosti s tím, že očekáváme ze strany Transparency International revizi a přepracování publikace.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.